Resultat av garnfargingen min

Dette var gøy og jeg kommer til å gjenta det. Kanskje jeg tilogmed skal bestille cool aid og utvide fargerepertoaret.
Jeg hespet opp 3 nøster med trysil superwash. Dette puttet jeg i gryta med vann og ca 2 dl klar eddik 7%. Vannet skal bare såvidt dekke garnet. Dette setter du på plata og varmer opp til det ryker av vannet.


Det skal ikke koke. Så drar du gryta/kjelen av og lar det avkjøle litt. Her var det en smule frustrasjon hos meg. For oppskriften/fremgangsmåten sier at du skal ta kjelen av platen og la det stå litt. Litt? Hva er litt? 1 minutt, 10 minutter? Det er visst nærmere 10 minutter har jeg fått vite i ettertid.

Så hadde jeg garnet over i en ildfast form sammen med vannet og tømte blå og grønn konditorfarge over. Litt flekkvis da jeg ville ha både blå og grønt og ikke en sammenblanda farge. Jeg hadde i en flaske av hver farge, men det er litt i underkant av hva du burde. 1 flaske til 50 gram er mer riktig mengde. Men jeg synes det ble bra jeg.


Jeg dytta på garn og farger, men rørte ikke. Så tømte jeg alt tilbake til gryta og ga det et raskt oppkok igjen. Det vil si, det skal ikke koke, men ryke av vannet. Så skal du dra kjelen av og la det stå og avkjøle.
Men det glemte jeg i min iver, jeg skylte av all overflødig farge med en gang og hang det opp. Ikke det at det var mye overskytende farge.

Gøy ja. Jeg satte igang med 100 gram garn og fargene gul og rød. Nå var planen å røre dette sammen så det skulle bli oransje.


Spaghetti med tomatsaus?
Som dere ser ble ikke fargen så blanda som jeg hadde planlagt:)
Denne gangen fikk kjelen stå ei stund og avkjøle seg før jeg begynte å skylle av garnet.


Her ser dere garnet  henge til tørk. Vanskelig å få gjengitt fargene riktig.Det gul/oransje/røde garnet er ikke rosa selv om det ser slik ut her.

Det blågrønne garnet er allerede nøstet opp og i ferd med å komme på pinnene mine. Ikke helt tørt, men har man det travelt så har man det travelt. Fargen er helt kjempeflott. Det skal bli sokkene vamp.


Det er en mye dypere finere farge enn det som er gjengitt her.

Anbefaler dette til flere. Det er jo så moro. Jeg er kjempefornøyd.

5 kommentarer

Chris

03.sep.2010 kl.21:22

Dette klarte du jo bra. Ser kjempefint ut!

Knirker i pinnene nå tenker jeg... med fuktig garn...

Ha en produktiv kveld! Selv skal jeg lene meg godt tilbake med mitt siste prosjekt i hendene - her er de nok noe mange ganger større enn sokker i farta.

03.sep.2010 kl.21:48

Gratulerer med selvfarget garn!

MayM

03.sep.2010 kl.22:28

Det ble flott. Har selv mange kilo ufarget garn som skulle ha vært farget. Må snart komme igeng jeg også

Bente

03.sep.2010 kl.22:37

Så herlig, dette har jeg også lyst til å prøve på :o))))) Nydelige farger du fikk . Ser at det er mange som farger garnet sitt fortiden og det blir jo så flotte resultater . Lykke til videre ;o)

Tesha

05.sep.2010 kl.21:40

Ja, dette er gøy! Og garnet ditt ser flott ut!

Gleder meg til å se sokkene Vamp!

Skriv en ny kommentar

strikkefrua

strikkefrua

0, Løten

Her kommer jeg til å blogge mest om mitt håndarbeid, men av og til om andre ting som opptar meg.

Kategorier

Arkiv

hits